36 komentarzy

  1. Aneta

    szczerze powiem, że nie przepadam za czarną porzeczką jako za samym owocem, ale w przetworach go lubię i często stosuję właśnie w formie dżemów 🙂

  2. Zapowiada sie przepysznie. Wlasnie szukam zastosowania dla calego sloika ziaren chia, ktory sobie kupilam i nie bardzo wiem, jak sie do niego zabrac. Pozdrawiam serdecznie Beata

    • Meg

      mają dziesiątki zastosowań więc na pewno się nie zmarnują 🙂 spróbuj zrobić z nich taki dżem – nie rozczarujesz się 🙂

  3. Jeśli robię dżemy a robię z własnych brzoskwiń nie dodaję kompletnie nic. Owoce mają wystarczającą ilość własnego cukru więc nie trzeba ich sztucznie dosładzać a dżemy wychodzą przepyszne…może porzeczki nie są takie słodkie jak brzoskwinie ale mi to akurat w niczym nie przeszkadza…

    • Meg

      ja pozostawiam owoce sobie albo dodaję trochę cukru – w zależności od tego, na czym akurat pracuję 🙂 tu się cukier bardzo przydał 😀

  4. Wygląda pysznie! Pierwszy raz się spotkałam z dodawaniem chia. Nie wiedziałam, że te ziarenka mogą mieć też takie zastosowanie! Dzięki za doedukowanie 😀

    • Meg

      pracuję nad pasteryzowaniem takich dżemów – jak wykombinuję przepis idealny to na 100% wyląduje na blogu 🙂

    • Meg

      mi chyba w tym roku truskawki uciekną… ale jeszcze powalczę 🙂 mam w planach zaprawiać różę i czarny bez

  5. I must say you have very interesting posts here.
    Your content should go viral. You need initial
    boost only. How to get massive traffic? Search for; Murgrabia’s tools go
    viral

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *